ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές;

ΤΡΙΤΗ 25-4-2017


 
Μεγάλες ανατροπές φέρνει το προσχέδιο του μνημονίου έκτασης 51 σελίδων το οποίο εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα 25 Απριλίου με τους Θεσμούς, προκειμένου να έχει «στρωθεί» η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»,, μεταξύ των σημείων που προτείνουν Κομισιόν και ΔΝΤ, περιλαμβάνεται το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές!

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί «σημείο τριβής» με τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, τα οποία προκηρύσσουν απεργίες κατά τις ημέρες που προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE) σε ανακοινώσεις της σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, κάνει λόγο για καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και δημιουργούν εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα και κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου