Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Πατατοσαλάτα


                               Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                               Πατατοσαλάτα της Αργυρώς





ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. τσαγιού σπιτική μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. 

Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού. 

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. 
Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. 
Τις βάζουμε σε μπολ.

Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Ανακατεύουμε απαλά τη φανταστική πατατοσαλάτα.

Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.




                                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 


ΠΗΓΗ.argiro.gr