Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΩΤΙΚΟ


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΩΤΙΚΟ









ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο 1 ½ με 2 κιλά περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • αλάτι
  • ¼ φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 ½ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ του κιλού τυρί φέτα, θρυμματισμένο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το λίπος από το κοτόπουλο. 
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με το ξίδι. 
Το αφήνουμε για μισή ώρα να απορροφάει το ξύδι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κρεμμύδια να αχνιστούν με το λάδι για 25 λεπτά περίπου. 
Τα ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην καούν ή κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. 

Σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο για να πάρει λίγο χρώμα. 
Καρυκεύουμε. 

Βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζοντας το όσο μπορούμε. 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για μια 1 ώρα περίπου ή μέχρι να έχει ψηθεί τόσο καλά που σχεδόν να πέφτει από τα κόκαλα. 

Στη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο για να μην καούν το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
Περίπου δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. 

Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε την φέτα να λιώσει και να ενσωματωθεί με το κρεμμύδι, έτσι ώστε να γίνει μια πλούσια, πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗsigmatv.com