Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αγροτική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

              Αγροτική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι



ΥΛΙΚΑ
  • τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, χονδροκομμένα 
  • 2 ματσάκια μυρώνια, χονδροκομμένα 
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τα εξωτερικά φύλλα και τις σκληρές ίνες και τριμμένη στον τρίφτη 
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα

Για το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
 
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
½ φλιτζάνι (100 ml) χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο αγουρέλαιο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντρέσινγκ: Σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι βάζω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάω πολύ καλά.


Για τη σαλάτα:
Βάζω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύω με τα χέρια μου.


Περιχύνω με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως. 




                                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. dinanikolaou.gr