ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΦΑΠΑΞ - Τηλεφωνικά θα ειδοποιούνται οι δικαιούχοι

ΠΕΜΠΤΗ 23-3-2017


Τηλεφωνικά θα ειδοποιούνται οι συνταξιούχοι που περιμένουν να πάρουν εφάπαξ από το 2014 και μετά. 

Η κλήση θα χρεώνεται στο ΕΤΕΑΕΠ και το μόνο που έχουν να κάνουν οι δικαιούχοι είναι να περιμένουν να χτυπήσει το κινητό τους τηλέφωνο για να πληροφορηθούν το καλό νέο από το… call center του Ταμείου.



Τα… σύρματα έχουν πάρει φωτιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μόνον τρεις υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί με αυτό το έργο και θα πρέπει σε πρώτη φάση να κάνουν 1.000 τηλέφωνα σε ισάριθμους δικαιούχους που θα πάρουν την πρώτη δόση των νέων πληρωμών έως τα μέσα Απριλίου. Το ποσό που θα δοθεί είναι 70 εκατ. ευρώ.

Απομένουν όμως άλλα 23.000 τηλεφωνήματα σε ισάριθμους δικαιούχους που είναι στη λίστα των εφάπαξ τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο από ένα κονδύλι ύψους 584 εκατ. ευρώ που προορίζεται για τον σκοπό αυτό από το δάνειο του Μνημονίου.

Αν δεν πέσουν όλα τα τηλέφωνα, τότε ό,τι περισσέψει θα γυρίσει στα ταμεία της τρόικας.

 Ωστόσο η κυβέρνηση μπορεί να μην πληρώσει τα 584 εκατ. ευρώ επικαλούμενη χρονοτριβή επειδή δεν βρίσκει τους συνταξιούχους στο τηλέφωνο και να τα διαθέσει για τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν λάβει την δόση από την τρόικα.

Οι δικαιούχοι αφού ειδοποιηθούν, θα πρέπει να στείλουν οι ίδιοι με φαξ ή μέσω e-mail στο Ταμείο αντίγραφο της φορολογικής ενημερότητας, ώστε να συμψηφιστούν με το εφάπαξ τυχόν ποσά που οφείλουν στο Δημόσιο ή και σε Ταμεία.

Ακόμη και όσοι είναι σε ρύθμιση θα έχουν συμψηφισμό του 50% της ρυθμισμένης οφειλής τους, δηλαδή η μισή οφειλή τους, θα παρακρατηθεί από το δικαιούμενο εφάπαξ.

Με την παλιά διαδικασία τα εντάλματα πληρωμής πήγαιναν στην τράπεζα, ενώ οι ασφαλισμένοι γνώριζαν εξαρχής το χρονοδιάγραμμα πληρωμής με επίσημες ανακοινώσεις και πληρώνονταν αφού προσκόμιζαν τη φορολογική ενημερότητα στην τράπεζα.



ΠΗΓΗ. news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου