ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΣΕΒ - Να μειωθεί το κράτος για να δραστηριοποιηθούν περισσότερο οι ιδιώτες

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-3-2017





Την παραπέρα μείωση του κράτους και την αντικατάσταση των υπηρεσιών του από τον ιδιωτικό τομέα, ζητά ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.



Συγκεκριμένα, οι Ελληνες βιομήχανοι εκτιμούν ότι παρά τη λιτότητα και την ύφεση, το κράτος εξακολουθεί να είναι «υπερτροφικό και αναποτελεσματικό» στη χώρα μας.

Μάλιστα, ζητούν «οι αγκυλώσεις του παρελθόντος που κρατούσαν τον ιδιωτικό τομέα μακριά από τις λειτουργίες του κράτους, είναι πλέον καιρός να εκλείψουν και να δώσουν χώρο στην παροχή ποιοτικών δημόσιων αγαθών με την αποτελεσματικότητα που κατά τεκμήριο, χαρακτηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Στην έκθεση αναφέρουν επίσης ότι  
«Η μείωση των δημοσίων δαπανών, με προτεραιότητα στους τομείς όπου υπάρχει σπατάλη, μπορεί να αντισταθμισθεί από την δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα, με καλύτερους όρους εξυπηρέτησης και κυρίως με ανταποδοτικότητα» (!).

Οι απροκάλυπτες αξιώσεις του εγχώριου κεφαλαίου για τον παραπέρα περιορισμό του κράτους με την αντικατάσταση υπηρεσιών του από ιδιωτικές, στηρίζεται στη λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή όποιος πληρώνει θα έχει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλους τομείς, με τραγικές συνέπειες για τον λαό και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μία πρόγευση αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι πληρώνουν ήδη με την εμπορευματοποίηση διαφόρων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 


ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου