Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

                                            
                               Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
           ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ







ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοκορας 2,5 περιπου κιλα κομμενος σε μεριδες
  • 500 γρ χυλοπίτες
  • 1 ποτήρι λαδι
  • 1 κρεμμυδι χοντροκομμένο και προαιρετικά 2 σκελιδες σκορδο
  • 2 ντοματες τεμαχισμενες ή μια κονσερβα ντοματάκια τεμαχισμενα
  • 1/2 ποτήρι κρασι
  • 1 πιπερια τεμαχισμενη
  • 1/2 ποτηρι χυμος ντοματας
  • αλατι,πιπερι, λιγη κανελλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λαδι τα κομματια του κοκορα αφου τα εχουμε αλατοπιπερώσει. 

Μολις ροδισουν σβήνουμε με το κρασι και τα αφαιρουμε,τα βάζουμε στη γαστρα και βαζουμε το κρεμμυδι ,την πιπερια και ολα τα αλλα υλικα για να φτιαξουμε τη σαλτσα μας. Μολις η σαλτσα αρχισει να δενει την αδειαζουμε και αυτη στη γαστρα(δεν προσθετουμε νερο). 

Αναβουμε το φουρνο μας αρχικα στους 220 βαθμους και μετα το πρωτο μισαωρο χαμηλωνουμε στους 170. 
Ψηνουμε συνολικα για περιπου 3 ωρες. 

Προς το τελος ανοιγουμε τη γαστρα και ριχνουμε τις χυλοπιτες μας αν δουμε οτι δεν εχει υγρα προσθετουμε μισο ποτηρι νερό. 



                                                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



 ΠΗΓΗ:  greekmasa