Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ & ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ


                   Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

ΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ & ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ





ΥΛΙΚΑ

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Μεσογειακό με ελαιόλαδο και ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο

Για το κουρκούτι

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ ποτήρι σόδα αναψυκτικό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σκορδαλιά, μουλιάζουμε σε ένα μπολ με νερό το ψωμί του τοστ. 
Το στραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ. 
Προσθέτουμε τα καρύδια και 4 σκελίδες σκόρδο, το ξύδι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 2 ή 3 δόσεις χτυπώντας καλά στο ενδιάμεσο για να ενσωματωθεί με τα υλικά.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, λίγο λεμόνι και λίγες καυτερές πιπερίτσες τουρσί.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι του μπακαλιάρου. 
Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αναψυκτικό σόδα και λίγο αλάτι ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.

Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, στεγνώνουμε με ένα κομμάτι χαρτί τα φιλετάκια μπακαλιάρου, τα περνάμε από το κουρκούτι, τα στραγγίζουμε ελαφρά και τα βυθίζουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι. 

Με ένα πηρουνάκι τα ανακινούμε ελαφρά για να μην κολλήσουν τα κομμάτια μεταξύ τους και αφήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και από τις δύο πλευρές.


                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ           

ΠΗΓΗ. alphatv