ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή η έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση»

ΤΡΙΤΗ 7-3-2017







«Η δολοφονία της ελευθερίας», του Γ. Γαΐτη, 1968, που παρουσιάζεται στην έκθεση






 Μέχρι και αυτή την Κυριακή 12 Μάρτη θα λειτουργεί η έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950 - 1974», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου και Γερμανικού και Μυλλέρου, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο), ως συνέχεια της έκθεσης «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949», που είχε παρουσιαστεί σε Αθήνα και Πάτρα. 

Παράλληλα με την έκθεση λειτουργεί στο χώρο «εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης», όπου σε μια βάση δεδομένων κατατίθενται στοιχεία γύρω από τους καλλιτέχνες στην περίοδο 1936 - 1974 .

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 151 εικαστικών καλλιτεχνών της περιόδου 1950 - 1974, που έχουν ζήσει οι ίδιοι στα γεγονότα και είτε φιλοτέχνησαν εκείνη την εποχή έργο με βάση γεγονότα αυτά της περιόδου, όπως πολιτικές διώξεις, εκτελέσεις, φυλακές κ.ά., είτε λόγω ακριβώς αυτών των γεγονότων δεν κατάφεραν να έχουν εικαστικό έργο μέσα σε αυτήν την περίοδο, αλλά το φιλοτέχνησαν αργότερα. 

Ακόμα παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών που για κάποιο λόγο δεν ήταν στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά έχουν δημιουργήσει έργο μέσα σε αυτήν την περίοδο.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Τετάρτη - Σάββατο : 10 π.μ. - 7 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. - 4 μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται ακόμα προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη: Στις 11 π.μ., «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης: Αη Στράτης», του Λεωνίδα Βαρδαρού. Στις 4 μ.μ., «Συνοικία το όνειρο», του Αλέκου Αλεξανδράκη. Στις 6 μ.μ., «22 Πρωτοχρονιές», του Βαγγέλη Δημητρίου.

Αύριο Τετάρτη: Στις 11 π.μ., «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης: Μακρόνησος» (2000), του Λεωνίδα Βαρδαρού. Στις 4 μ.μ., «Καραβάν Σαράι», του Τάσου Ψαρρά.

Πέμπτη 9 Μάρτη: Στις 11 π.μ., «Η ζωή στους βράχους», της Αλίντας Δημητρίου. Στις 4 μ.μ., «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», του Νίκου Τζίμα.

Παρασκευή 10 Μάρτη: Στις 11 π.μ., «Τα κορίτσια της βροχής» της Αλίντας Δημητρίου. Στις 4 μ.μ., «Σαν πέτρινα λιοντάρια στην μπασιά της νύχτας», του Ολιβιέ Ζισουά.

Σάββατο 11 Μάρτη: Στις 11 π.μ., «Ο Θίασος», του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Στις 4 μ.μ., «Οι παράνομοι», του Νίκου Κούνδουρου.

Κυριακή 12 Μάρτη: Στις 11 π.μ., «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης: Μακρόνησος» του Λεωνίδα Βαρδαρού. Στις 1 μ.μ., «22 Πρωτοχρονιές».



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου