ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το σούπερ «τρένο» που θα κινείται με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-3-2017




Μια πρώτη ματιά στο νέο «υπερ-τρένο» που θα ταξιδεύει με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων την ώρα επιτρέπει το βίντεο που κυκλοφόρησε η κατασκευάστρια εταιρεία Hyperloop Transportation Technologies.





Το Hyperloop βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών στην έρημο της Νεβάδα και εκτιμάται πως μια μέρα θα μεταφέρει περισσότερους από 160.000 ανθρώπους τη μέρα.
Το βίντεο της εταιρείας του Elon Musk αφήνει να φανεί το design του Hyperloop , το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο του χρόνου.

pbx8k3lh

Το Hyperloop θα κατασκευαστεί στον Περσικό Κόλπο, όπως γράφει η Daily Mirror, όπου θα μεταφέρει επιβάτες από το Ντουμπάι στο Αμπού Ντάμπι μέσα σε 12 λεπτά.
Η πρώτη δοκιμή αναμένεται μέσα στον Μάιο.

Ο Musk έχει προσπαθήσει να περιγράψει το Hyperloop ως «μια διασταύρωση Concorde, ενός όπλου τύπου railgun κι ενός τραπεζιού για air hockey». 

Ίσως μια καλύτερη περιγραφή είναι ότι πρόκειται για ένα σύστημα υπερυψωμένων σωλήνων που έχουν την ίδια εφαρμογή μαγνητικής αιώρησης όπως και τα τρένα υπερυψηλών ταχυτήτων.

76wzjhqh

Το τρένο θα αποτελείται από βαγόνια μήκους τριάντα μέτρων και διαμέτρου 2.7 μέτρων που θα μεταφέρει από 28 έως 40 επιβάτες. Το τσεκ ιν θα διαρκεί μόλις 40 δευτερόλεπτα.

«Παρότι η τεχνολογία φέρνει επανάσταση σε πολλούς τομείς της ζωής μας, δεν έχουμε δει κάποια ριζική εξέλιξη στις μεταφορές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα» σχολίασε ο διευθυντής της εταιρείας Rob Lloyd.


ΒΙΝΤΕΟ.





ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου