Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (20 Μαρτίου 1948 - 17 Απριλίου 2011)



Ο Νίκος Παπάζογλου 
(Θεσσαλονίκη 20 Μαρτίου 1948 - 17 Απριλίου 2011) ήταν Έλληνας μουσικός, ερμηνευτής και δισκογραφικός παραγωγός
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 περνώντας από τους Olympians και τους Zealot. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη. 



Έγινε ευρέως γνωστός με το δίσκο του Μανώλη Ρασούλη,
 Η εκδίκηση της γυφτιάς

Από την παραγωγή αυτή του Σαββόπουλου, μαθαίνουμε ότι το παρατσούκλι του ήταν «push-pull», λόγω των τεχνικών του γνώσεων.
 Χαρακτηριστικό του Παπάζογλου ήταν το κόκκινο φουλάρι που φορούσε στο λαιμό σε όλες του τις εμφανίσεις.

Τραγούδια του τραγούδησαν πολλοί μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές και επίσης στήριξε αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα στα πρώτα τους βήματα μέσα από το στούντιό του, το Αγροτικόν, στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Νίκος Παπάζογλου συμμετείχε σε πολλούς δίσκους που δημιουργήθηκαν σε αυτό το studio, ως παραγωγός, ηχολήπτης, ενορχηστρωτής και μουσικός.

Ο Παπάζογλου πέθανε από καρκίνο στις 17 Απριλίου 2011.

Δισκογραφία

  • Η εκδίκηση της γυφτιάς (1978)
  • Τα δήθεν (1979)
  • Χαράτσι (1984)
  • Μέσω Νεφών (1986)
  • Σύνεργα (1990)
  • Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (1991)
  • Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (1995)
  • Μάγισσα Σελήνη (2005)
  • Ήμουν κι εγώ εκεί (2009)
ΒΙΝΤΕΟ:

1. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ( ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ )
 

 2.
                                            Νίκος Παπάζογλου Τρελή κι αδέσποτη 


3. 

                                            ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - Αχ! Ελλάδα



ΠΗΓΕΣ:  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ http://goo.gl/ia2Qw