Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Σφακιά - Το πάντρεμα ορεινού τοπίου και θάλασσας

ΣΑΒΒΑΤΟ 4-2-2017Στην ιστορική αυτή περιοχή της Κρήτης βρίσκει κανείς μια αυθεντική γωνιά της Ελλάδας για να περάσει μερικές μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Εκεί, στο νότο των Χανίων, βρίσκονται τα Σφακιά με τα πολυάριθμα φαράγγια τους και τις σμαραγδί παραλίες στο Λιβυκό Πέλαγος. 


 Ολόκληρη η περιοχή των Σφακίων είναι ένας σπάνιος συνδυασμός βραχώδους ορεινού τοπίου και θαλασσινής μαγείας στις απολήξεις των φαραγγιών που διαπερνούν τα Λευκά Όρη. 
Μόνο όποιος βρεθεί εκεί μπορεί να νιώσει και να απολαύσει τη μαγεία του τόπου στο μέρος των εκπλήξεων.

Η Χώρα των Σφακίων βρίσκεται 74 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά και μπορεί ο δρόμος να μην είναι ο πιο εύκολος που μπορεί να συναντήσετε, αλλά το τοπίο που θα αντικρίσετε σας ανταμείβει. 

Πολλοί χαρακτηρίζουν τα Σφακιά, ψυχή της Κρήτης ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι ότι ο επισκέπτης μπορεί να βρει και τουριστικά μέρη αλλά και πιο ήρεμα, απομονωμένα σημεία για να νιώσει γαλήνη και ηρεμία.


Στα νότια Σφακιά θα έχει την ευκαιρία κανείς να γνωρίσει μια σειρά από παραλιακά χωριουδάκια με ήσυχες οργανωμένες πλαζ αλλά και παραλίες σχεδόν παρθένες, χωρίς πολύβουο τουρισμό. 

Μια θάλασσα πάντα δροσερή, με καθαρό νερό από το πέλαγος και έναν πλούσιο βυθό ιδανικό για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Γνωστά μεταξύ άλλων είναι τα Γλυκά Νερά, μια ονειρεμένη λωρίδα βοτσαλωτής ακτής κάτω από κάθετους βραχώδεις όγκους που υψώνονται στα 400 μέτρα αλλά και το Λουτρό, το απάνεμο φυσικό λιμανάκι που εξελίχθηκε σε ένα από τα διασημότερα παραλιακά χωριουδάκια ολόκληρης της Κρήτης.Στα Σφακιά επίσης ανήκει και το μεγαλύτερο μέρος του φημισμένου Φαραγγιού της Σαμαριάς. 

Για όποιον επιλέξει την περιοχή για τις διακοπές του θα πρέπει να ξέρει ότι είναι τόπος για όποιον αναζητά την επαφή με την φύση, μακριά από τον μαζικό τουρισμό των βορείων περιοχών του νομού Χανίων. Σίγουρα πάντως θα μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα γνωρίσει μια γραφική και διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.


ΠΗΓΗ. newsbeast.gr