Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑΣΟΣ - Το σμαραγδένιο νησί με τα καταπράσινα δάση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-2-2017Το σμαραγδένιο νησί της Θάσου με τα καταπράσινα δάση και τις μαγικές παραλίες βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, αντικριστά από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας.
Τα πεύκα της φτάνουν ως την ακτή ενώ έχει πόσιμο νερό από δικές της πηγές. Από τα αρχαία χρόνια, η Θάσος είχε επιρροή στον τότε γνωστό κόσμο, -το θασίτικο μάρμαρο ήταν από τα καλύτερα- με τις μεγαλύτερες πόλεις να την αποκαλούν «η Αθήνα του Βορρά».
Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του από το γιο του βασιλιά των Φοινίκων, Θάσο και αδερφό της Ευρώπης. Όταν την άρπαξε ο Δίας, ο Θάσος στην προσπάθεια του να τη βρει περιπλανήθηκε μέχρι που έφτασε στο νησί. Γοητευμένος από την ομορφιά του τόπου, αποφάσισε να μείνει εκεί.

Τα γραφικά χωριά της Θάσου, όπως ο Θεολόγος με τα πέτρινα σπίτια, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Εκθέσεις φωτογραφίας, πολιτιστικές βραδιές και τοπικά έθιμα, όπως το πλύσιμο της προίκας είναι λίγες από τις δραστηριότητες που προσφέρει.

Το Κάστρο βρίσκεται βορειανατολικά της κωμόπολης Λιμενάρια, σε υψόμετρο 450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και η στρατηγική του θέση το προστάτευε από τις λεηλασίες των πειρατών.

Η Θάσος είναι από τα νησιά που σε καθηλώνουν με τις ατέλειωτες γαλαζοπράσινες παραλίες, τα δάση και την άγρια ομορφιά της.


ΠΗΓΗ.  newsbeast.gr