Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- Σμυρνέικο μοσχαράκι μπεκρή μεζέ


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                     Σμυρνέικο μοσχαράκι μπεκρή μεζέ






ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από μπούτι(κιλότο,στρογγυλό)
  • 750 ml κόκκινο κρασί μπρούσκο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κιλό ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  • ρίγανη
  • δάφνη
  • μπαχάρι
  • θυμάρι
  • μαϊντανό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ζεματίζουμε σε βραστό νερό. 
Στη συνέχεια, σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον πελτέ και σωτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.

 Προσθέτουμε το αλεύρι σωτάροντας και σβήνουμε με το κρασί. 

Αφού βράσει λίγο το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. 

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. 
Αν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί και άλλα υγρά, προσθέτουμε κρασί, όχι νερό.



                                                                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 





ΠΗΓΗ. alphatv