Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα


                       Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                        Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα






ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κρασοπότηρο ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ούζο
  • 1/2 κ.σ. κανέλλα
  • 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
  • νερό όσο τραβήξει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απ' τα χέρια. 
Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)

Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. 



                                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. sintagespareas