ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Αυτό το κόμικ είναι η καλύτερη απάντηση στον φασισμό

ΠΕΜΠΤΗ 19-1-2017


Του Χρήστου Δεμέτη

O John Antóno  (Γιάννης Αντωνόπουλος) είναι σκιτσογράφος και με τα έργα του σχολιάζει σε καθημερινή βάση τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας και της κοινωνίας μας.


Το σημερινό του κόμικ καταπιάνεται με τη ρατσιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον δασκάλων στο δημοτικό του Περάματος, οι οποίοι δέχθηκαν προσφυγόπουλα για να φοιτήσουν στις τάξεις του σχολείου.
Οι πολλές περιγραφές είναι περιττές. Η καλύτερη απάντηση στο "τι είναι φασισμός", παρακάτω.

                   

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει προς τιμή του την παρουσία χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα του γονείς.

"Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. 

Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.



ΠΗΓΗ. news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου