ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τρεις διαφορετικές λύσεις για να... σφυρίξει το τρένο στην Πάτρα

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-1-2017


 
Τρεις διαφορετικές λύσεις θα προτείνει το υπουργείο Υποδομών στο δήμο Πατρέων για να εκφράσει τις απόψεις του, σχετικά με το έργο της διέλευσης του τρένου από την πόλη, ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε απόψε στην Πάτρα, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι υπάρχει και πρόταση για τραμ.



Πάντως, όπως σημείωσε, «η όποια λύση, θα προκριθεί μετά από ουσιαστικό διάλογο με το δήμο και τους τοπικούς φορείς, των οποίων οι θέσεις θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη», συμπληρώνοντας ότι δεν θα επιβληθούν στις τοπικές κοινωνίες λύσεις, χωρίς να υπάρχει η γνώμη τους, χωρίς να υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις, χωρίς να γίνει μια ουσιαστική διαβούλευση.

Επίσης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έργα που αφορούν το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο - Ψαθόπυργος, ενώ μέσα στον χρόνο θα υπογραφεί η σύμβαση που περιλαμβάνει τα έργα υποδομής της γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος - Μποζαϊτικα - Πάτρα.

Τον Μάιο η ομαδική υπογραφή συμβάσεων τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης

Σχετικά με το έργο της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι θα γίνει, έχοντας αναφέρει ότι βγήκε σε διαγωνισμό και η τέταρτη εργολαβία, και συμπλήρωσε ότι τον Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί και η πέμπτη εργολαβία.

Επίσης, σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη και η μελέτη κόστους - οφέλους για να κατατεθεί στην διαχειριστική αρχή και με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου, τον Μάιο θα γίνει ομαδική υπογραφή των συμβάσεων και με τους οκτώ προσωρινούς μειοδότες των δημοπρασιών που θα έχουν γίνει.

Σήμερα το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης θα επισκεφθεί τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και στις 2.30 μ.μ. το δημαρχείο, για την παρουσίαση των προτάσεων που αφορούν το έργο της διέλευσης του τρένου από την Πάτρα.



ΠΗΓΗ. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου