ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Λεωφορείο ο πόθος - Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-1-2017


 
Το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο πόθος», βαθιά συνδεδεμένο με τη μυθολογία του Χόλιγουντ και του πάλαι ποτέ "αμερικανικού ονείρου" ανεβάζει η Ομάδα Νάμα στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου απαλλαγμένη από στερεότυπα, με την πρόθεση να ξεκλειδώσει το κοινωνικό περίβλημα του έργου και να αναδείξει τον αληθινό μύθο.




  
Τι πρέπει να ξέρετε για το «Λεωφορείο ο πόθος»

 Εκείνος, είναι ένας δυνατός, έξυπνος άνδρας, μετανάστης στην Αμερική με τσαλακωμένη περηφάνια σε μια κοινωνία που διαρκώς αλλάζει. 

Εκείνη, είναι μια γοητευτική γυναίκα που αφήνει τη μεγαλομανία να γίνει η καταστροφή της μόνο που, πίσω από το υπεροπτικό της βλέμμα κρύβεται ένα εύκολο θύμα ταλαιπωρημένο από τον έρωτα, τις απώλειες, τις φρούδες ελπίδες.τη ζωή. 

Η συνάντηση του Στάνλεϊ Κοβάλσκι και της Μπλανς ντι Μπουά δύο θρυλικών προσώπων του παγκόσμιου δραματολογίου είναι μοιραία. 

Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές στο αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς μας αποδεικνύουν πως η άρνηση της πραγματικότητας, η επιθυμία για επιστροφή στην αθωότητα και η διαφυγή σε έναν πλασματικό κόσμο είναι διαχρονικές σκέψεις και επιθυμίες που εκφράζουν ιδιαίτερα τον άνθρωπο της εποχής μας. 

Η Ελένη Σκότη, βαθιά γνώστης του αμερικάνικου θεάτρου, στην παράσταση της συνδυάζει το ρεαλισμό με την ποιητική έξαρση που επιτάσσει ο συγγραφέας και σκηνοθετεί ένα από τα πιο δυνατά πρωταγωνιστικά ζευγάρια της θεατρικής σεζόν, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Κόρα Καρβούνη. 

Οι δυο ηθοποιοί με ξεχωριστή σκηνική συνέπειά, ζωντανεύουν την άγρια αλλά και συναισθηματική, έξυπνη όσο και τραγική, σύνθετη όσο και απλοϊκή ιστορία με τη σωστή δόση τρυφερότητας και έντασης.

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική:Κωστής Χαραμουντάνης
Video/Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης


ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Μπλανς: Κόρα Καρβούνη
Στάνλεϋ: Γιάννης Τσορτέκης
Στέλλα: Ηλιάνα Μαυρομάτη
Μιτς: Γιώργος Δάμπασης
Γιούνις: Αθηνά Αλεξοπούλου
Γιατρός: Μιχαήλ Γιαννικάκης
Στηβ: Γιώργος Γερωνυμάκης
Νέος: Γιάννης Δαμάλας
Νοσοκόμα: Χριστίνα Δημητριάδη
Πάμπλο: Βαγγέλης Κουντουριώτης



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύγχρονο Θέατρο  Ευμολπιδών 45,Γκάζι  
Τηλ : 2103464380 Παραστάσεις : Έως : 9/4 Πληροφορίες : Απόγ.: Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Πέμ., Σάβ. 9 μ.μ. 
Από 12/2 θα παίζεται Πέμ., Παρ. 8.30 μ.μ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 5 μ.μ. Τιμη : € 17, 15, 12 (Σάβ., Κυρ.), € 15, 12 (Πέμ., Παρ.).


ΠΗΓΗ. athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου