ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Πού 'ναι η μάνα σου μωρή» στη Θεσσαλονίκη Στο θέατρο «Αυλαία» 18 - 22 Γενάρη

ΠΕΜΠΤΗ 12-1-2017


Η παράσταση «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι, με την Βέρα Κρούσκα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη (18 - 22 Γενάρη) στο θέατρο «Αυλαία» (πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ. 2310.237.700) και συνεχίζει την πετυχημένη πορεία της στον Πολυχώρο «VAULT», για 12 ακόμη παραστάσεις, κάθε Σάββατο στις 19.00 και Κυριακές στις 21.00, έως την Κυριακή 26 Φλεβάρη.

Το «Πού 'ναι η μάνα σου, μωρή;» αποτελεί μια εκ βαθέων προσωπική μαρτυρία και συγχρόνως ένα ιστορικό ντοκουμέντο με αληθινά γεγονότα και υπαρκτά ονόματα. 

Σ' αυτήν την προσωπική τραγωδία αντικατοπτρίζεται όλη η Ιστορία της Ελλάδας. Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της «Χ». 

Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας, που επέζησε της σφαγής, κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της και των άλλων συγγενών της.

Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου. 
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού, Κική Παπαδοπούλου.  
Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.


ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου