ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα η εκδήλωση στη Νίκαια για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-9-2016


 
Σήμερα Παρασκευή στις 19.00, στο Κηποθέατρο Νίκαιας, πραγματοποιείται από τις Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ εκδήλωση αφιερωμένη στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση, με θέμα το χρονικό του Μπλόκου.




Το ΚΚΕ προχωράει στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης, διάστημα στο οποίο δόθηκαν αμέτρητες μάχες για μια καλύτερη ζωή. 

Η Ιστορία και η δράση του είναι συνδεδεμένη με τις πιο λαμπρές στιγμές του ταξικού κινήματος στην Ελλάδα και εμπνέει και σήμερα στο δύσκολο δρόμο της επαναστατικής ανατροπής. 

Από άκρη σε άκρη, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έχει μια ιστορία να πει για τον ηρωισμό και τις θυσίες των κομμουνιστών, που βγήκαν μπροστά, δεν κρύφτηκαν μπροστά στις δυσκολίες, αλλά ηγήθηκαν στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Γι' αυτό το σκοπό δεν δίστασαν να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Τέτοιος τόπος είναι και η Κοκκινιά, που έχει αφήσει ανεξίτηλα στη μνήμη τις ηρωικές μορφές της Διαμάντως Κουμπάκη, του Αποστόλη Χατζηβασιλείου, του Παναγιώτη Ασμάνη και πολλών άλλων λιγότερο γνωστών αλλά εξίσου ηρωικών μορφών, που εκτελέστηκαν στις 17/8/1944, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου