ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η νέα μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική - Μαύρη εργασία και καμία διάθεση για επιστροφή

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-8-2016


Η νέα μετανάστευση των Ελλήνων μπορεί να μην αγγίζει τους αριθμούς των παλαιότατων δεκαετιών, έχει όμως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: από την χώρα δεν φεύγουν ανειδίκευτοι εργάτες, αλλά επιστήμονες. 

Και ως συνήθως ένας από τους προορισμούς υποδοχής των συμπατριωτών μας είναι οι ΗΠΑ.
 


Είναι νέα παιδιά γεμάτα στόχους, όνειρα και ελπίδες για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον που στην παρούσα περίοδο, η Ελλάδα αδυνατεί να τους προσφέρει.
 
Η ζωή τους στην άλλη πλευρά στου Ατλαντικού δεν είναι «στρωμένη» με ροδοπέταλα, είναι όμως «στρωμένη» με ευκαιρίες για αυτούς που είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά και να δημιουργήσουν ένα έργο που πάντα ονειρεύονταν αλλά ποτέ δεν είχαν την δυνατότητα να υλοποιήσουν.

Το ελληνικό κανάλι της ομογένειας NGTV έκανε έρευνα για το νέο μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Πέντε νέοι άνθρωποι – εκ των οποίων μια κοπέλα χωρίς χαρτιά – μιλούν για την εμπειρία τους στη Νέα Υόρκη, τις δυσκολίες αλλά και το κατά πόσον έμειναν ευχαριστημένοι από την επιλογή τους να περάσουν τον Ατλαντικό.

Οι συγκρίσεις με το χάος και την κακή οργάνωση που υπάρχει στη χώρα μας για τους μετανάστες, αλλά και η ατιμωρησία που υπάρχει όταν παραβαίνουν κανόνες σχετικά με την παραμονή τους είναι αναπόφευκτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Κυβέρνησης σχετικά με τις άδειες εργασίας που έχουν δοθεί σε Έλληνες την τελευταία πενταετία, ενώ δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για τις συνέπειες της αναχώρησης μετά από εκπρόθεσμη παραμονή στην χώρα και το πώς μπορεί κάποιος να παραμείνει στις ΗΠΑ.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα απόγνωσης για απόδραση από την Ελλάδα είναι πως ορισμένοι στην προσπάθειά τους να πατήσουν το πόδι τους στον… νέο κόσμο είναι πως μεταβαίνουν στην Αμερική με τουριστική βίζα και εργάζονται παρανόμως δίχως χαρτιά και υπό το καθεστώς μαύρης εργασίας προκειμένου να βρουν τρόπο κατά την παραμονή τους να επεκτείνουν την βίζα τους ή να λάβουν την πράσινη κάρτα που θα τους επιτρέψει την νόμιμη και μόνιμη διαμονή τους στην χώρα.

Μεταξύ άλλων, μιλούν για το συγκεκριμένο θέμα ο ομογενείς Πολιτειακός Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάναρης (Ν.Υ.) και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του οργανισμού HANAC, Νίκος Νικολαΐδης.

ΒΙΝΤΕΟ.

 



ΠΗΓΗ. eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου