ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η Ερμούπολη γιορτάζει τα 190 χρόνια ιστορίας

ΤΡΙΤΗ 23-8-2016




Με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης εμπλουτίζεται αυτήν την εβδομάδα το πολιτιστικό πρόγραμμα «Σύρος - Πολιτισμός 2016», του δήμου Σύρου - Ερμούπολης, το οποίο συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι με ενδιαφέρουσες παραστάσεις, συναυλίες και λαογραφικά δρώμενα.

 

 

Κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις, από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στην Ερμούπολη, θα γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό από αναδρομές της ιστορίας στοιχεία και έργα τα οποία συνέθεσαν την ακμάζουσα εμπορική και πολιτιστική εικόνα του νησιού.

Στοιχεία όπως η τελετή της ονοματοθεσίας το 1826 στη νεόκτιστη εκκλησία της Μεταμόρφωσης σε συγκέντρωση των κατοίκων με πρωτοβουλία του Δρόσου Μανσόλα και του Λουκά Ράλλη.

Η Ερμούπολη, ως γέφυρα που συνέδεε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης με τις χώρες της Ανατολής, είναι αφιερωμένη εις τον Κερδώον, αλλά και λόγιον Ερμήν, όπως αποδεικνύουν η βιβλιοθήκη, τα μουσείων και το θέατρο από τα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα!

Παράλληλα, για τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί επίσης:

- Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, 9 μ.μ., στο Θέατρο Απόλλων, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Η Σοφία της Παράδοσης παρουσιάζει την κωμωδία του Γρηγόρη Γαλαντή «Του Τάκη ο γάμος και η πρώτη του νύχτα».


- Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 10.15, στη Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη θα πραγματοποιηθεί συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Onirama», με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.


- Το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 9 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου και ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης διοργανώνουν «Τσιπουροβραδιά» στην πηγή του Αγίου Αθανασίου, στην Άνω Σύρο.


- Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδών διοργανώνει το Πανηγύρι του Αγ. Ιωάννου στην Ποσειδωνία.



ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου