ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Απεργία την Παρασκευή 1η Ιούλη στην Ιδιωτική Υγεία για την άθλια σύμβαση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-6-2016


Απεργούν την Παρασκευή 1η Ιούλη οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου. 

Τα σωματεία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, να γίνει η επιτυχία της υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. 



Για το σκοπό αυτό, συγκάλεσαν χτες σύσκεψη στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του ΟΜΕΔ, που έχει ισχύ κλαδικής σύμβασης και προστίθεται στην κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) το 2012, δίνοντας «ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας», όπως τονίζουν τα δύο σωματεία.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του ΟΜΕΔ καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης, απαιτεί να το επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά για το 2016, που αντιστοιχεί σε ποσά από 900 έως 3.000 ευρώ, επιβάλλει νέα μείωση στο βασικό μισθό -0,5%, καταργεί το 5θήμερο κι επιβάλλει το 6ήμερο, παγιώνει τον απαράδεκτο μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζομένων.

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της εργοδοτικής ηγεσίας της ΟΣΝΙΕ: Υπέγραψε με την εργοδοσία τη ΣΣΕ του 2012 που καταργούσε βασικά δικαιώματα κι επέβαλε τεράστιες μισθολογικές μειώσεις. 

Ολα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα, αλλά επέβαλε εργασιακή ειρήνη με τους εργοδότες. Τώρα, με δική της πρωτοβουλία πήγε την υπόθεση στο σφαγείο του ΟΜΕΔ, συνειδητά κι έχοντας επίγνωση ότι θα σφαγιαστούν τα δικαιώματά μας

 Ακόμη και αυτή η γνωστή ΓΣΕΕ συνιστούσε τα Συνδικάτα να μην πηγαίνουν στον ΟΜΕΔ, διότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι εξαιρετικά αρνητικό για τους εργαζόμενους», τονίζουν τα δυο σωματεία και απαιτούν:

Να αποσυρθεί η απόφαση του ΟΜΕΔ. Μία σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ. 

Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειες. Επαναφορά ειδικών ωραρίων κι αδειών για τις ειδικότητες που καταργήθηκαν. Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.

Τέλος, καλούν το πρωί της απεργίας σε συγκεντρώσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μετά στην απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών στο «Υγεία» (Μαρούσι).



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου