ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ένα μουσικό-φωτογραφικό ταξίδι για την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Μέγαρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-4-2016


Η μουσική για το Θείο Πάθος συναντά το φωτογραφικό φακό του Γιάννη Μπεχράκη και γίνεται αφορμή για σκέψη πάνω στο προσφυγικό δράμα.
 «Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό» του Χάυντν

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 25 Απριλίου, στις 8:30 μ.μ., οι θεατές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική οπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στους πρόσφυγες, μέσα από την τη συγκλονιστική δύναμη των φωτογραφιών του βραβευμένου φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη και τη γεμάτη ευαισθησία ερμηνεία του διακεκριμένου πιανίστα Νίκου Λαάρη. 


Παράλληλα με την εκτέλεση του μουσικού έργου, ο Γιάννης Μπεχράκης θα καταθέσει προσωπικές εμπειρίες αλλά και μαρτυρίες προσφύγων όπως τις έχουν καταγράψει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

YDB9013A copyright YannisBehrakis Reuters m

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τη στήριξη των δράσεών τους σε σχέση με το προσφυγικό


Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει στην Ελλάδα περισσότερους από 55.000 πρόσφυγες και έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.000 ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν στην προσφυγική κρίση. 

Τέλος, μέσα σε 4 μήνες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστήριξαν με επιχειρήσεις θαλάσσιας διάσωσης περισσότερους από 18.000 ανθρώπους προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμα περισσότερους νεκρούς στις ακτές του Αιγαίου.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται εντός και εκτός της αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, λήφθηκαν κατά τη διάρκεια αποστολών σε Ελλάδα, Κόσοβο, Τυνησία, Σομαλία, Κασμίρ, Ιράκ, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Παλαιστίνη, Τσετσενία, Τουρκία, Σερβία, Νότιο Αφρική και Ισραήλ και αποτελούν αποτελούν ευγενική χορηγία του πρακτορείου REUTERS.

Τιμές εισιτηρίων: 12,00 € (Ζώνη Β΄) • 20,00 € (Ζώνη Α΄)
Ειδικές τιμές: 5,00 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 8,00 € (65+, πολύτεκνοι) 





ΠΗΓΗ. monopoli.gr


Πηγή:www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου