ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Softex - Πιέζει να απαλλαγεί απο το προσωπικό της

ΠΕΜΠΤΗ 17-3-2016


 


Οι εργαζόμενοι της «Softex» κατευθύνονταιμε πορεία στο υπουργείο Εργασίας





 Θολά παραμένουν τα σχέδια της εργοδοσίας για το μέλλον του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό, ενώ πέρα για πέρα ξεκάθαρη είναι η πρόθεση της πολυεθνικής «Bolton» να στείλει στην ανεργία τους 131 εργαζόμενους σε αυτό. 

Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο, η πολυεθνική επανέλαβε πως το εργοστάσιο δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει κάτω από την ιδιοκτησία της.

Είχε προηγηθεί χτες το πρωί ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία παρέτεινε το πρόγραμμα των «συμφωνημένων απολύσεων», που έληγε την Παρασκευή, έως τις 28 Μάρτη. 

Παράλληλα η εργοδοσία κλιμακώνει τον εκβιασμό προς τους εργαζόμενους, διαμηνύοντας πως «όσοι επιλέξετε να μην συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα (...), θα απολυθείτε λαμβάνοντας μόνον την ελάχιστη αποζημίωση που προβλέπει ο ισχύων σήμερα εργατικός νόμος».

Ωστόσο, όπως προέκυψε και από τη χτεσινή συνάντηση, η πολυεθνική προγραμματίζει εργασίες για την επισκευή της στέγης του τμήματος που καταστράφηκε από την πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνη, προδίδοντας ότι έχει άλλα σχέδια για το εργοστάσιο. 

Από τη μεριά του, το υπουργείο επιφυλάχθηκε να επανέλθει με τις προτάσεις του το επόμενο διάστημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές θα κινηθούν στην κατεύθυνση της «αυτοδιαχείρισης», στο πλαίσιο της «κοινωνικής οικονομίας».

Οι εργαζόμενοι έδωσαν και χτες το «παρών» έξω από το υπουργείο Εργασίας, με συγκέντρωση που προηγήθηκε στην Ομόνοια. 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου