ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Λουκέτο από την CONTITECH στο εργοστάσιο της ΙΜΑΣ – Στην ανεργία, 150 εργαζόμενοι

ΤΡΙΤΗ 15-3-2016


 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, στις 13 Μάρτη, η μητρική εταιρεία Contitech Α.Ε. έκανε γνωστή τη διακοπή της παραγωγικής εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε., που εδρεύει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βόλου, με αποτέλεσμα να πεταχθούν στο δρόμο 150 εργαζόμενοι


Έτσι, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), «για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα διοικητικά λάθη, τις εγωκεντρικές συμπεριφορές, τις απερίσκεπτες κινήσεις με αποφάσεις που κινούνται στα όρια εκδικητικών κινήσεων».
 
Το Σωματείο Εργαζομένων, τονίζει η ΟΕΧΒΕ, «δεν αρνήθηκε ποτέ να συμβάλει στις δυσκολίες της εταιρείας». Ωστόσο, είπε όχι στην πρόθεση της εταιρείας να συμπεριλάβει την «εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας σε άρθρο της ΕΣΣΕ».

«Είναι βέβαιον ότι η μεθοδεύσει του κλεισίματος της εταιρείας εμπεριέχει και υποκρισία και δειλία από τη διοίκηση του ΙΜΑΣ Α.Ε. Είναι βέβαιον ότι η γερμανική μητρική εταιρεία Contitech A.E. αβίαστα και χωρίς συναισθηματισμούς, με τη συγκεκριμένη απόφαση συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στη στοχοποίηση του Ελληνικού λαού. 

 Είναι βέβαιον ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας υποχρεούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να μη προστεθούν στο ταμείο εργασίας ακόμα 150 άνεργοι», τονίζει η ΟΕΧΒΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τόσο η ιδία όσο και το Σωματείο Εργαζομένων είναι πρόθυμοι να συμβάλουν «σε μια πραγματική και ουσιαστική λύση ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του εργοστασίου».



ΠΗΓΗ. ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου