ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση» ζητά επιτάχυνση των κυβερνητικών δεσμεύσεων

ΤΡΙΤΗ 2-2-2016


 
Συνεχίζει το διαγκωνισμό της με την κυβέρνηση η νέα ηγεσία της ΝΔ, εμφανιζόμενη ως η «υπεύθυνη» αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να πείσει τα μονοπώλια ότι μπορεί και αύριο, ως κυβέρνηση, να διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. 



Με αυτόν τον άξονα τοποθετείται και στα σημαντικά τρέχοντα ζητήματα, όπως η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και το Προσφυγικό.

Ενδεικτικά, μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση του «Economist», ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι η ΝΔ θα ασκήσει μια διαφορετικού τύπου αντιπολίτευση που θα στηρίζει τα σωστά της κυβέρνησης και θα ασκεί σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα. Εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποχρεώθηκε να εφαρμόσει. 

Σε αυτήν ακριβώς τη βάση, ο Μητσοτάκης επέμεινε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εκκρεμότητα και μετέφερε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καθυστερήσει το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» και το άνοιγμα μιας συζήτησης για το κρατικό χρέος, θέμα που καίει τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αλλωστε, και σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Τσίπρα».

Την ίδια ώρα, σε αντιστοιχία με την κυβερνητική προπαγάνδα, επιχείρησε να δώσει φιλολαϊκό περιεχόμενο στον αντιλαϊκό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, επιμένοντας ότι η δική του «πολιτική πρόταση οδηγεί στην ανάπτυξη. Είναι αυτή που συμφέρει κυρίως "αυτούς που δεν έχουν", γιατί τους εξασφαλίζει προοπτική και τους δίνει πραγματική ελπίδα».

Σημειωτέον, και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», επέμεινε να υπερασπίζεται τις «μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού», θεωρώντας τες μάλιστα ως το πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι εκεί μπορούν «να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από το χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από το λαϊκισμό και κοιτάνε μπροστά».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε όχι μόνον την κυβερνητική του πορεία, αλλά συνολικά τον τρόπο που πολιτεύτηκε από το 2009, ενώ δήλωσε «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις:  

«Θα μπορούσα να πω σήμερα: Εγώ έκανα το χρέος μου, τώρα πια αναγνωρίζεται η προσφορά μου, συνεπώς πηγαίνω σπίτι μου. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μόνο όταν επανέλθει και σταθεροποιηθεί η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει, θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου»...



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου