ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό (VIDEO)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2016





Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Γενάρη 2016, επισήμανε:  


«Ήταν μια θεσμική συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Με ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κατάσταση, τις εξελίξεις στην οικονομία, στην κοινωνία και βεβαίως τις διεθνείς εξελίξεις και τα εθνικά μας θέματα. 

Επισημάναμε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του ΚΚΕ και πώς αντιμετωπίζουμε εμείς την κατάσταση σήμερα. 

Ο ελληνικός λαός, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν αντέχουν άλλο. Έχουν πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια της κρίσης και με την τελευταία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ιδιαίτερα τα μέτρα που έρχονται, εκτός από αυτά που ήδη έχουν περάσει από τη Βουλή, αλλά αυτά που έρχονται τώρα, όπως είναι το Ασφαλιστικό ή και τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τη φορολογία, πλήττουν τα λαϊκά στρώματα.

Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει δυναμικά. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ, με δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις, όλοι οι κλάδοι, όλοι οι φορείς, οι εργάτες του ιδιωτικού και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι φτωχοί αγρότες πρέπει να βρεθούν στις επάλξεις του αγώνα για να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές σε θετική κατεύθυνση, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός ζήτησε την ελάχιστη συναίνεση στην κυβέρνηση, ενόψει των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό κ.ά., ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε:

«Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, μόνο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα».

ΒΙΝΤΕΟ.




ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου