ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2015





Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων καθώς και την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 





Το πρόγραμμα ανά Κοινότητα διαμορφώνεται ως εξής:

• 2η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στις 12.00, στο Ξενοδοχείο «Καψής» (Μοναστηρίου 18, αίθουσα «Ιωάννα»), με ελεύθερη είσοδο.


Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά, συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, στην αίθουσα αναμονής επιβατών του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Χορωδία του συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης» και με το Μουσικογυμναστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός».


• 3η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση με κάλαντα, μελωδίες και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Ρομφέη (Κουλέ-Καφέ) θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης, σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 17.00.


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, τα κάλαντα θα ερμηνεύσουν οι μαθητές του Ωδείου «Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης». Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στις 12.00, οι μαθητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Εκκλησία Προφήτη Ηλία, Πλ. Τερψιθέας, Πλ. Ρομφέη, Παιδιατρικές Κλινικές Νοσοκομείου Γεννηματά, Πλ. Καλλιθέας, Πλ. Αγ. Αναργύρων.


• 4η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Γιορτή με τίτλο «Χριστουγεννιάτικες γέφυρες αγάπης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, από τις 11.00, με εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιού, στολισμό δέντρου και face painting, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 57).


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 11.00, διοργανώνεται το 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Αγάπης και Αλληλεγγύης» στο αθλητικό κέντρο «Champions», στην Πυλαία. 


Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν φιλικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες σε συνεργασία με αθλητικά σωματεία της Τούμπας, με στόχο τη συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί παιδική παράσταση κουκλοθέατρου από το θίασο «Redicolo» με τα έργα «Ρομπέν των Δασών» και «Ο κύκλος με την κούκλα». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


• 5η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα για όλους» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, από τις 15.00 έως τις 20.00, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (25ης Μαρτίου 24 - Βασ. Όλγας 162) με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, χορό και χριστουγεννιάτικα εδέσματα. 


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών με στόχο τη στήριξη των παιδιών του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ», ενώ οι μαθητές των εργαστηρίων της Κοινότητας θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα έργα, τα οποία θα προσφέρουν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, από τις 20.30 έως τις 22.30, στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Η Μελωδία της Αλληλεγγύης» με το Δημήτρη Παπαχαραλάμπους σε έργα του Λ. Β. Μπετόβεν. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τρόφιμα με στόχο την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.




ΠΗΓΗ. thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου