ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Το ανέκδοτο της «κόκκινης γραμμής»

ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2015


 














 Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επανέφερε το ...ανέκδοτο των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησής του. 

Και τι διάλεξε; Το Ασφαλιστικό. Ακριβώς. 

Χωρίς ίχνος ντροπής και αφού η κυβέρνησή του έχει μειώσει ήδη τις συντάξεις από τον περασμένο Ιούλη μέσω της αύξησης των εισφορών όλων των συνταξιούχων και έχει αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, είπε: 

«Ως προς το ασφαλιστικό σύστημα, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη. Δεν έχουμε σκοπό και δε θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχή από το 2010 μείωση των κύριων συντάξεων». 

Δεν είναι μόνο η κοροϊδία και ο εμπαιγμός. 

Είναι πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το νέο Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη, με το οποίο θα δώσει χαριστική βολή στους συνταξιούχους, όχι μόνο μέσω των μειώσεων συντάξεων, αλλά και με δυσμενέστερες προβλέψεις σχετικά με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και άλλες παροχές που πλήρωναν όσα χρόνια δούλευαν. 

Και βέβαια, το γεγονός ότι για τους νεότερους που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν εάν βρουν μια δουλειά, ούτε λόγος για σύνταξη. Εχουν συνειδητοποιήσει ότι θα δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα και με την πενιχρή σύνταξη ν' αποτελεί όνειρο απατηλό...


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου