ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2015




 
 
Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν σήμερα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα αποφάσιζε για τις διεταιρικές συμβάσεις. 
 
Κατ αρχήν ορίστηκε ως έδρα της συνεδρίασης χώρος εκτός του κτιρίου της Καρόλου και συγκεκριμένα σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Ωστόσο η ΠΟΣ μαζί με συνδικαλιστές  από τα πρωτοβάθμια σωματεία βρέθηκαν στο χώρο για να εμποδίσουν τη λήψη αποφάσεων για τις διεταιρικές συμβάσεις. 
 
Ο χώρος από νωρίς φυλάσσονταν από ένοπλες δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην επιτρέψουν την πρόσβαση σε «παρείσακτους». Δυστυχώς αποκαλύφτηκε το πρόσωπο της Κυβέρνησης η οποία απ ότι φαίνεται δεν θα διστάσει και στο μέλλον να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους των προκατόχων της, τους οποίους εγκαλούσε ως αντιπολίτευση για αυταρχισμό.
 
Τελικά ύστερα από πιέσεις δέχτηκαν οι αστυνομικοί να επιτρέψουν την είσοδο σε τέσσερις συνδικαλιστές να εισέλθουν στο κτίριο φρουρούμενοι (!). 
 
Το μέλος του Δ.Σ και εκπρόσωπος των εργαζομένων Βας. Ζαβογιάννης δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση επικαλούμενος ψυχολογική πίεση. 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ εξήγησε στα μέλη του Δ.Σ τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ψήφιση των διεταιρικών συμβάσεων τονίζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών. 
 
Καθώς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο ο κ. Παπαγεωργαντάς εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ ανέβαλε τη συνεδρίαση.

Συνάδελφοι είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε μέσο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στο σιδηρόδρομο. Το συνδικαλιστικό κίνημα και εργαζόμενοι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για αποτρέψουν αυτά τα σχέδια.



ΠΗΓΗ. ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου