ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινάει τις κινητοποιήσεις η ΠΕΠΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2015





ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

       Της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)" που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.






Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ :


1.    Τον κο Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο.

2.   Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.

3.   Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σγουρίδη.

4.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε." (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα.

5.   Τον κο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Κατρούγκαλο.

6.   Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

--------------------------------------------------------------------------

          Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.) μέσω έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μελών της που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη 01-12-2015 μέχρι και την Δευτέρα 07-12-2015, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 3ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας από το Σάββατο 19-12-2015 και μέχρι και την Τετάρτη 23-12-2015 και από ώρες 06.00 π.μ. έως 09.00 π.μ., από 14.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ. και από 21.00 μ.μ. έως 00.00 π.μ. όλων των μηχανοδηγών  μελών του Σωματείου μας στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τραίνων.

       Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η τραγική  κατάσταση του κλάδου μας, αγγίζουσα τα όρια της εξαθλίωσης, αφού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (ήδη υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης των συναδέλφων μας) είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε 29 ημέρες το μήνα, με μόνο μία ημέρα ανάπαυση, προκειμένου να μην αφήσουμε τον σιδηρόδρομο να μαραζώσει και τους πολίτες αυτής της Χώρας, οι οποίοι αποτελούν και το πρώτιστο μέλημά μας, χωρίς μέσο μεταφοράς. 

Αντί για βούληση εξεύρεσης λύσης, Διοίκηση και Κυβέρνηση μας εμπαίζουν, δημιουργούν προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, "ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο", με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται και ο ελληνικός σιδηρόδρομος να απαξιώνεται έτι περαιτέρω.

--------

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Α.Ε., τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.



                                          Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2015

      Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας 

      ΚΩΝ. ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                                                              ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ





ΠΗΓΗ. ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου