ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2015


 
Με μια θεατρική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, ο Θέμης Μουμουλίδης ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο των τριών παραστάσεων - πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου». 



Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 21 Γενάρη 2016 στο θέατρο «Μπάντμιντον».

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη, που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του - Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου - αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, καταχωρημένα πλέον στη μουσική μας μνήμη, εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, 
Στέλιου Μάινα, 
Σταύρου Ζαλμά, 
Ελισάβετ Μουτάφη, 
Νίκου Αρβανίτη, 
Μαριάννας Πολυχρονίδη, 
Μιχάλη Μαρίνου, 
Ιωάννη Παπαζήση, 
 Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, 
Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών, μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή.

Ο σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές, υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ενα μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγεί την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. 
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου. 
Μουσική Επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος. 
Παραστάσεις: 21 Γενάρη 2016 έως 14 Φλεβάρη 2016. Θεσσαλονίκη 4-14 Μάρτη 2016.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου