ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Στο... ύψος του το χαράτσι και το 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2015


 Στα 2,65 δισ. ευρώ... «ακατέβατα» θα κινηθεί και το 2016 το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, με βάση και το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση, γεγονός που δεν αλλάζει από την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές τιμές.


Τα παραπάνω επιβεβαίωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αναφέροντας παράλληλα πως στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, βάσει του οποίου θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ της νέας χρονιάς.

Σημειώνεται ακόμη ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, της 27ης Νοέμβρη, συστάθηκαν αρμόδιες επιτροπές με στόχο την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου