ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» ΑΠΟ ΤΟ STOYDIO PIXEL, ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΞΟΡΥΞΗ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-12-2015
















«Ένας χάρτης του κόσµου που δεν περιέχει την Ουτοπία δεν αξίζει να τον κοιτάξεις καν, γιατί αφήνει έξω τη µόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα πάντα θα προσγειώνεται. Κι όταν προσγειωθεί, κοιτάζει πέρα και, βλέποντας µια καλύτερη χώρα, ξεκινάει για εκεί. Πρόοδος είναι η υλοποίηση της µιας µετά την άλλη Ουτοπίας» .

                                                                                      Όσκαρ Ουάιλντ

Η ταινία αφηγείται την τρίμηνη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961.

Η αφήγηση αναπτύσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες Στον  ένα άξονα καταγράφεται  η εξέλιξη της απεργίας με υποκείμενο τους απεργούς μεταλλωρύχους στον εργασιακό τους χώρο.

Ο δεύτερος αφηγηματικός άξονας ξεδιπλώνει τη στάση  των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου και ο τρίτος την αντίδραση της Γαλλικής εταιρείας, της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους.

Οι σκηνές καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου σκιαγραφούν  το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της εποχής,

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πόγκα , ο οποίος ήταν ένας από τους  πρωτεργάτες της απεργίας. Ο συγγραφέας εμφανίζεται περιοδικά στην ταινία για  θυμίζει στον θεατή  ότι αυτά που παρακολουθεί συνέβησαν το 1961 στην πραγματικότητα.


Τα γυρίσματα ολοκληρώνονται στο τέλος του χρόνου και πραγματοποιούνται στους χώρους που διαδραματίστηκαν τα πραγματικά γεγονότα. 

Το μοντάζ θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου του 2016 και θα βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2016.   

Η παραγωγή γίνεται από το  studio pixel με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και της θεατρικής ομάδας ΕΞΟΡΥΞΗ , που εδρεύει στο Λαύριο. 

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φιλιούση. Συμμετέχουν 30 ηθοποιοί και πεντακόσιοι βοηθητικοί ηθοποιοί.






 Το πρώτο διαφημιστικό treiler της ταινίας 





ΠΗΓΗ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου