ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

S-400 μεταφέρει η Ρωσία στη Συρία, ενισχύσεις από ΗΠΑ και Γαλλία

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2015





Εντονότερη είναι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκοσυριακή μεθόριο, καθώς η Ρωσία θα αναπτύξει στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λατάκιας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και τη συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, ενώ διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμενίων είπε ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο.

Το Παρίσι, εξάλλου, έχει ήδη κλιμακώσει τη δράση του εναντίον των ισλαμιστών ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, το οποίο έχει πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν ήδη πλήξει θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ.

Το αεροπλανοφόρο μεταφέρει 26 μαχητικά και υπερδιπλασιάζει την αεροπορική δύναμη της Γαλλίας στην αεροπορική εκστρατεία κατά του ΙΚ. Οι γαλλικές αποστολές θα γίνονται μέσω του εναέριου χώρου της Τουρκίας ή της Ιορδανίας, προκειμένου να αποφευχθεί η συριακή αεράμυνα.

Η γαλλική αεροπορία ήδη διαθέτει 12 μαχητικά -έξι Mirage 2000 και έξι Rafale- σε βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, δύναμη η οποία κατά τις τελευταίες 10 μέρες έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών εναντίον στόχων στην de facto «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών στη Συρία, την πόλη Ράκα.

Στέλνουν ειδικές δυνάμεις
 
Επιπλέον, οι Αμερικανοί εκτός από βομβαρδισμούς, που τελευταία επικεντρώνονται και σε χτυπήματα φορτηγών που μεταφέρουν πετρέλαιο για το ΙΚ, στέλνουν μία ομάδα 50 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία σε ρόλο συμβουλευτικό και μη μάχιμο. 


Θα συνδράμουν τον αραβοκουρδικό συνασπισμό δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, που απαρτίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού και από αραβικές και συριακές χριστιανικές ένοπλες οργανώσεις. 

Στόχος των πολεμικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία θα είναι η απομόνωση της Ράκα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του συριακού στρατού, δυνάμεις των ανταρτών τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τους αντιαρματικούς πυραύλους TOW, αμερικανικής κατασκευής, που έχει πληρώσει η Σαουδική Αραβία.

Οι πύραυλοι αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι αντάρτικες ομάδες που πολεμούν για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. 

Η υποστήριξη στους αντάρτες από κράτη που εχθρεύονται τον Ασαντ έχει βοηθήσει τους αντικαθεστωτικούς, καθώς οι αντάρτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη, πολυμέτωπη επίθεση από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν.



ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου