ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Τα παιδιά του ήλιου» του Γκόρκι - Στο «Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο»

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2015







Συνεχίζεται στο «Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο» η παράσταση «Τα παιδιά του ήλιου» του Μαξίμ Γκόρκι, σε απόδοση - δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. 




Το 1905, ο Γκόρκι γράφει «Τα παιδιά του ήλιου», ενώ βρίσκεται ακόμα στη φυλακή μετά την αιματηρή καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων στην Αγία Πετρούπολη από τη φρουρά του τσάρου, που πυροδότησε ουσιαστικά την πρώτη Ρωσική Επανάσταση.

Ο Γκόρκι αφηγείται όσα διαδραματίζονται στο παρηκμασμένο περιβάλλον μιας αστικής έπαυλης, δίνοντας πολιτική διάσταση σε μια «τσεχωφική» ατμόσφαιρα. 

Οι διανοούμενοι ένοικοι της έπαυλης ζουν με τα πάθη, τις αδυναμίες και τα θηριώδη υπαρξιακά και κοινωνικά τους ερωτήματα, που τους καταβροχθίζουν, παραμένοντας εμμονικά ανυποψίαστοι για οτιδήποτε συμβαίνει πέρα από τη μικρή τους πραγματικότητα, ενώ έξω μαίνεται μια φονική επιδημία χολέρας.

Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου. 
Σκηνικά - κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας. 
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. 
Παίζουν: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μάκης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Χάρης Φραγκούλης και οι Αδριανός Γκάτσος, Αρης Ντελία.

Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15.





ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου