ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση με θέμα τους πρόσφυγες στο Ίδρυμα Κακογιάννη

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-11-2015


Έγχρωμες φωτογραφίες της Δήμητρας Στασινοπούλου από το μεγάλο οδοιπορικό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, την Ειδομένη, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.
 
Πρόκειται για την πρώτη, από μια σειρά δράσεων που ξεκινά το Ίδρυμα. Ψηλαφίζοντας τι μπορεί να σημαίνει σήμερα η λέξη «Πρόσφυγας» διοργανώνει ένα ομαδικό ταξίδι με όχημα διαφορετικές μορφές τέχνης. 

Η έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Στασινοπούλου έχει τίτλο «Στον Δρόμο της Ελπίδας - Πρόσφυγες στην Ελλάδα του Σήμερα» και αποτελεί αποτύπωση ανθρώπων ταλαιπωρημένων, τσακισμένων, οι οποίοι είτε με βλέμμα θολό είτε με μία σπίθα αισιοδοξίας και ένα κρυφό χαμόγελο, αντιμετωπίζουν τον φακό που έχει σκοπό να αποκαλύψει την ελπίδα για ζωή. 

Χαμογελαστά παιδιά με μια κούκλα στο χέρι, μανάδες με μωρά, ηλικιωμένοι, νέοι, ελπίζουν ότι θα  μπορέσουν και πάλι να ονειρεύονται για τα αυτονόητα, καλύτερη ζωή, ασφάλεια, δουλειά, παιδεία, ειρήνη, μέλλον.


 

«Τα χαμόγελα που βλέπουμε στα πρόσωπά των παιδιών είναι η ελπίδα για το αύριο - μας θυμίζουν ότι ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη και αγάπη, και ότι πρέπει να δώσουμε αγώνα για τα αυτονόητα ιδανικά της ζωής του ανθρώπου» σημειώνει η φωτογράφος και παρουσιάζει και το σχετικό βίντεο από την έκθεση.  



Παράλληλες εκδηλώσεις
 
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει την έννοια του Πρόσφυγα επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη πλευρά του θέματος, ανοίγει όλους τους χώρους του και διοργανώνει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 17:30 έως τις 22:00, μία ευρύτερη συνάντηση καλλιτεχνών και επιστημόνων, με ελεύθερη είσοδο. 


Το πρόγραμμα, συνοπτικά περιλαμβάνει προβολές ταινίας, μια οπτικοακουστική performance, θέατρο, ομιλίες, ποίηση, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Samim’s Journey» που καταγράφει το ταξίδι των προσφύγων προς την Ελλάδα όπως το κατέγραψε το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. 


 

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και μια γιορτή για προσφυγόπουλα με γεύμα για 30 οικογένειες που έχουν επιλεγεί από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων στο νέο εστιατόριο Clap στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη ενώ όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να προσφέρει την οικονομική του ενίσχυση για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Η έκθεση
«Στον Δρόμο της Ελπίδας - Πρόσφυγες στην Ελλάδα του Σήμερα», της Δήμητρας Στασινοπούλου


Λειτουργεί: Δευτέρα - Κυριακή (18:00-22:00)
Ίδρυμα Κακογιάννη: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις 





ΠΗΓΗ. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου