ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τα απόνερα της διαθεσιμότητας - Διοικήσεις νοσοκομείων ζητούν από τους εργαζόμενους επιστροφή μισθών

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2015













 «Αρκετά πληρώσαμε – αρκετά ματώσαμε. Κάτω τα χέρια από το μισθό μας – κάτω τα χέρια απ’ τα νοσοκομεία!». 

Το μήνυμα αυτό στέλνουν τώρα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με αφορμή ποσά μισθοδοσίας που ζητά η διοίκηση του Σισμανογλείου –και μάλιστα εντός ενός μήνα και έντοκα– από τους εργαζόμενους που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα πριν δύο χρόνια.

Βλέπουμε τελικά πως το εγχείρημα της διαθεσιμότητας και της συνέργειας των νοσηλευτηρίων και υλοποιήθηκε άτσαλα και πίεσε ασφυκτικά την δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους και εξακολουθεί ακόμη να δημιουργεί παράσιτα στο σύστημα, κλονίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο πλήρωσε πολύ ακριβά τον σχεδιασμό αυτόν. 

Επιπλέον, οι άνθρωποι που επλήγησαν περισσότερο, οι εργαζόμενοι, αυτοί δηλαδή που κρατούν Θερμοπύλες και στηρίζουν όλο το ΕΣΥ, καλούνται τώρα, μεσούσης της ύφεσης, να επιστρέψουν με παράλογο και άδικο τρόπο χρήματα από τον ήδη πενιχρό μισθό τους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως τα καταγράφουν οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού:

Σε όλους μας είναι γνωστό το απαράδεκτο και επικίνδυνο λουκέτο που μπήκε σε αρκετά νοσοκομεία πριν από δύο χρόνια. 
Πολλοί συνάδελφοι, λόγω της ίδιας της απαράδεκτης διαδικασίας κατάργησης των υγειονομικών δομών, τέθηκαν από το κράτος σε διαθεσιμότητα χωρίς φυσικά να έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη.

Ένα από τα νοσοκομεία που επλήγησαν είναι και το Αμαλία Φλέμινγκ και αρκετές δεκάδες από τους εργαζόμενους που τέθηκαν τότε (10ος / 2013) σε διαθεσιμότητα, μεταφέρθηκαν και εργάζονται τώρα στον Ευαγγελισμό (όπως και σε άλλα νοσοκομεία).

Σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια, με απαράδεκτο τρόπο η Διοίκηση του Σισμανογλείου ζητά από τους εργαζόμενους που μπήκαν σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και μάλιστα έντοκα και εφάπαξ εντός 30 ημερών, αλλιώς απειλεί ότι θα τα στείλει στην εφορία.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό, αφορά πολλούς εργαζόμενους –διάσπαρτους σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία– που τους ήρθε αιφνιδιαστικά η εντολή να καταβάλουν τα χρήματα αυτά (σημειωτέον ότι τα ποσά σε αρκετές περιπτώσεις είναι εντελώς λανθασμένα) στερώντας τους ακόμα και ολόκληρο μισθό (!!!). Ας σημειωθεί ότι με ευθύνη των υπηρεσιών δεν έγινε η κράτηση τότε και με τους όρους που προβλέπονταν τότε.

Διεκδικούμε τώρα όπως και τότε, αναφέρουν ο πρόεδρος και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας των Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας και Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, να μην γίνει καμία παρακράτηση, γιατί οι συνάδελφοι αυτοί βγήκαν στη διαθεσιμότητα «πληρώνοντας» τη βάρβαρη πολιτική που έκλεισε νοσοκομεία! 

Επιπλέον, καλούν την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. να πάρει θέση και να παρέμβει για το θέμα και στο Υπουργείο Υγείας.

Η 1η Υ.Π.Ε. και οι Διοικήσεις Σισμανογλείου & Ευαγγελισμού να δώσουν εντολή στην υπηρεσία να μην γίνει καμία παρακράτηση.



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου