ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Επιδόματα - Όλα σε ένα - Ποια καταργούνται

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2015





Το νέο «καθολικό» Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα φέρνει κατά απαίτηση των δανειστών, την κατάργηση πολλών επιδομάτων.





Ειδική αναφορά γίνεται στον Προϋπολογισμό για το 2016 στο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) για το οποίο προγραμματίζεται η βαθμιαία εθνική εφαρμογή του από την 1η Απριλίου 2016 και μετά, με στόχο την πλήρη εφαρμογή του έως το τέλος του επόμενου έτους.

Παράλληλα τονίζεται ότι υπάρχει η δέσμευση για συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των παροχών σε χρήμα, όσο και σε είδος, των φορολογικών πλεονεκτημάτων, των παροχών ασφάλισης και άλλων κοινωνικών παροχών σε ολόκληρο των τομέα της Γενικής Κυβέρνησης.

Στόχος να προκύψει εξοικονόμηση της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Ο εξορθολογισμός της συνολικής δαπάνης, θα προκύψει μέσα από την παροχή τεχνικής βοήθειας από διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που πρέπει να παραδοθεί σε δύο μέρη, στο υπουργείο Εργασίας, έως το τέλος του έτους, θα κρίνει «την τύχη» των προνοιακών επιδομάτων που ήδη χορηγούνται.

Η έκθεση θα υποδεικνύει επιδόματα που θα μπορούν να ενσωματωθούν στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), που η καθολική εφαρμογή του σε όλη τη χώρα, πρόκειται να ξεκινήσει σταδιακά από τον ερχόμενο Απρίλιο. 

Ήδη ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, περιλαμβάνει συγκεκριμένα επιδόματα που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της πιθανής ενσωμάτωσης στο ΕΕΕ. 

Αυτά είναι το ΕΚΑΣ, και τα επιδόματα τέκνων, θέρμανσης, παραπληγίας ή τετραπληγίας (εξωιδρυματικό) και απόλυτης αναπηρίας.

Το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός επιδομάτων χορηγείται από τους δήμους, με την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών, δυσκολεύει τον εντοπισμό τους και την προσπάθεια περιορισμού της δημόσιας δαπάνης.



ΠΗΓΗ.  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου