ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ BATACLAN

ΠΕΜΠΤΗ 19-11-2015






Του Νίκου Χειλαδάκη*





Και όμως, από το 2008 ήταν γνωστό πως θα γίνονταν μια τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο του Bataclan στο Παρίσι, όπως και έγινε με την εκατόμβη των θυμάτων.
Η τραγωδία αυτή -δεν είναι γνωστό-, αλλά έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εβραϊκή διάσταση!

Το θέατρο αυτό ήταν επί σαράντα χρόνια εβραϊκής ιδιοκτησίας των Γαλλοεβραίων Pascal and Joel Laloux και εκεί γίνονταν συχνά εκδηλώσεις υπέρ του Ισραηλινού στρατού και των δυνάμεων της εβραϊκής εθνοφυλακής του Ισραήλ, της Magav.

Εκεί μέσα γινόταν και συγκεντρώσεις χρημάτων από πλούσιους της εβραϊκής κοινότητας των Παρισίων για το κράτος του Ισραήλ.



 Όλα αυτά είχαν εξοργίσει τους Άραβες και Παλαιστινίους της γαλλικής πρωτεύουσας και συχνά είχαν απειλήσει ότι θα ανατινάξουν στο αέρα το θέατρο. Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως το 2008, όπως δείχνει και το βίντεο, είχαν πάει εκεί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και είχαν απειλήσει με την ανατίναξη του θεάτρου. 

Μάλιστα είχαν δηλώσει τότε χαρακτηριστικά πως αυτή την φορά ήρθαμε μόνο να μιλήσουμε, αλλά την επομένη θα δράσουμε.
Η μουσουλμανική κοινότητα των Παρισίων γνώριζε πολύ καλά για το «έργο» του θεάτρου Bataclan και συχνά ξεσήκωναν τους μουσουλμάνους για τα εγκλήματα των Εβραίων και την βοήθεια που παίρνουν από τους Εβραίους της Γαλλίας.

Το 2011 ο λεγόμενος «Ισλαμικός Στρατός», που είναι παρακλάδι των Τζιχαντιστών και δρα στην Συρία, είχε στείλει σαφή προειδοποίηση ότι θα ανατινάξουν το θέατρο.

Και φτάνουμε στο μοιραίο για το θέατρο έτος 2015.

Εδώ αρχίζουν τα μεγάλα ερωτήματα. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015, λίγες δηλαδή μέρες πριν από την μοιραία βραδιά, οι Εβραίοι ιδιοκτήτες του θεάτρου πουλούν το θέατρο και άρον άρον φεύγουν εσπευσμένα για το Ισραήλ. Κάτι ήξεραν και γι' αυτό κυριολεκτικά το έσκασαν;

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι, ότι πριν από λίγες μέρες ένας Γαλλοεβραίος αξιωματικός είχε προειδοποιήσει τις δυνάμεις ασφαλείας της εβραϊκής κοινότητας του Παρισιού, ότι θα γίνει μια μεγάλη τρομοκρατική ενέργεια. 


Την είδηση αυτή έβγαλε στην δημοσιότητα ο Γαλλοεβραίος δημοσιογράφος Jonathan-Simon Sellem, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τους Εβραίους της γαλλικής πρωτεύουσας να είναι σε εγρήγορση.

Εντύπωση κάνει πως αυτοί που εισέβαλαν στο θέατρο το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου δεν φορούσαν μάσκες και είχαν μπει, αν και ένοπλοι, με μεγάλη άνεση, λες και κάποιοι τους είχαν μπάσει εκεί μέσα. 


Επί είκοσι συνεχή λεπτά πυροβολούσαν ανενόχλητοι και σκότωναν τον κόσμο, ενώ η αστυνομία χρειάστηκε δυο ολόκληρες ώρες για να επέμβει. Εικάζεται δε, ότι την επιχείρηση την πραγματοποίησαν οχτώ άτομα, σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας μόνο ο ένας, δυο άλλοι ανατινάχτηκαν μόνοι τους και οι υπόλοιποι όπως πιστεύεται…

Η ιστορία σίγουρα θα αργήσει πολύ για να γράψει το τι ακριβώς έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά πολλά αναπάντητα ερωτήματα θα αιωρούνται για πολύ καιρό στον αέρα της παρισινής τραγωδίας, ενώ το «θέατρό» της από τους διαφόρους επισήμους επωνύμους... θα περισσεύει, και οι ευρωπαϊκοί λαοί θα ζουν επίτηδες υπό το καθεστώς των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών.



*ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ . ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




ΠΗΓΗ. yiorgosthalassis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου