ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2015













Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διοργανώνουν, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΠΟΣ ΟΑΕΕ.

Καλούν σε μαζική συμμετοχή τους συνταξιούχους και απαιτούν:
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.
  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδομάτων άδειας.
  • Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι.
  • Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχει ως εξής:
«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα ανατρεπτικά - αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. 

Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον Καιάδα.

Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικο-ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά εργαζομένων και συνταξιούχων, όλου του λαού. 

Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά-δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια "σύνταξη" προνοιακού χαρακτήρα, όσοι μπορέσουν να φτάσουν σε αυτή.

Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.

Στο χώρο της Υγείας, η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ελαχιστοποιείται, οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.

Η φορολογία μας έχει τσακίσει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δε θα τους ανεχτεί άλλο.
Εδώ και τώρα αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. 

Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.

Είμαστε σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου με αντιασφαλιστικά - αντισυνταξιοδοτικά μέτρα στην Βουλή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.
  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδομάτων άδειας.
  • Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί-αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι.
  • Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών».
 
 
ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου