ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΑΕΔ - Ξεκινούν από σήμερα (23/11) οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 12.700 θέσεων από το νέο ΕΣΠΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2015


 
Από σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξή τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.


 
Οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης ξεκινούν σήμερα (23/11) μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:
  • Σήμερα Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.
  • Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.
Το πρόγραμμα αφορά σε αναδρομική πρόσληψη εργαζομένων από επιχειρήσεις από την αρχή του 2015 μέχρι και εφέτος τον Αύγουστο και όχι σε νέες προσλήψεις και δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα "ανοίγει η αυλαία" του νέου ΕΣΠΑ με βασικό στόχο να ενισχυθούν οι νέοι άνθρωποι που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που κατά το δύσκολο 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δράση εισάγει καινοτομικά στοιχεία, τα οποία είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση για μόνιμες θέσεις εργασίας, διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. 

Υπάρχει απλοποιημένο σύστημα δήλωσης συμμετοχής και μόνο εκείνοι που επιλέγονται για ένταξη θα αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, "αλλά η μείωση της γραφειοκρατίας συνοδεύεται από αυστηρό έλεγχο" υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι με το νέο πρόγραμμα θα καλυφθεί, εκτός από το μισθολογικό κόστος, αναδρομικά και το κόστος για λειτουργικές δαπάνες, όπως ενοίκια, κλπ, της νέας επιχείρησης. 

Ακόμη ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η παγκόσμια τράπεζα, η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και η EBRD για χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων. 

Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Καραμεσίνη ανέφερε από την πλευρά της ότι αφορά η δράση όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες.


Δείτε εδώ την πρόταση για έκδοση ΚΥΑ των νέων προγραμμάτων             «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» για 12.700 ωφελούμενους



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου