ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόσιο - Μειώσεις μισθών, αξιολόγηση και κινητικότητα

ΤΡΙΤΗ 29-9-2015


 
Αγώνας δρόμου για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  ώστε να προχωρήσουν από τις 15 Οκτωβρίου οι αλλαγές στον δημόσιο τομέα. 



 
Οι συσκέψεις του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή και του αν. υπουργού Χρ. Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο. 
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί επί υπουργίας Γ. Κατρούγκαλου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις.

Οι αλλαγές θε αφορούν στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό για τα ειδικά μισθολόγια και τη διατήρηση μόνο τεσσάρων επιδομάτων τα οποία ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. 
Επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κίνητρο επίτευξης στόχων και οικογενειακή παροχή είναι τα μόνα επιδόματα που θα μείνουν.

Ακόμη έρχεται γενική μείωση αποδοχών της τάξης του 10%, αλλά και συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 10, αλλά και μείωση της προσωπικής διαφοράς την οποία λαμβάνουν σήμερα περίπου 65.000 υπάλληλοι. 

Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε ό,τι αφορά στους μισθούς.

 Επιπλέον, έρχεται και δεύτερο κύμα κινητικότητας το οποίο θα είναι εθελοντικό (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) για την κάλυψη κενών θέσεων, ενώ παράλληλα θα τρέξει η δημιουργία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων με καταγραφή θέσεων, καθηκόντων και προσόντων, βασικό εργαλείο για την κινητικότητα. 

Αμέσως μετά αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, από προϊσταμένους, υφισταμένους, αλλά και τους πολίτες. 

Τέλος αναμένεται η αναβάθμιση του ρόλου του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο.



ΠΗΓΗ. sknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου