ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Ζήσε μαύρε μου... » για τους ανέργους

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-9-2015


 


Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Eurobank, για να φτάσει η ανεργία στην Ελλάδα στα επίπεδα της Ευρωζώνης (11,1% το Μάη του 2015) θα πρέπει η απασχόληση να αυξάνεται από 25.000 έως 31.000 άτομα κάθε τρίμηνο για την επόμενη οκταετία! 


Και, βέβαια, η τράπεζα δεν αναφέρει καν τι θέσεις απασχόλησης θα είναι αυτές που θα δημιουργούνται, θεωρώντας δεδομένα τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η Γιούροστατ, η οποία θεωρεί απασχολούμενο ακόμα κι αυτόν που δούλεψε μία ώρα τη βδομάδα που έγινε η καταγραφή... 

Ούτε ασφαλώς μιλάμε για εξάλειψη της ανεργίας, ακόμα και μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά για μείωσή της σε ποσοστά πάνω από 10%. 
Μάλιστα, υπολογίζοντας τη σημερινή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η τράπεζα υπολογίζει ότι για να φτάσει σε αυτό το ποσοστό η ανεργία, θα χρειαστούν 11 χρόνια και 3 μήνες. 

Οσοι, λοιπόν, λένε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι το γιατρικό για την ανεργία, κοροϊδεύουν ωμά τους χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι μπορούν να ...ελπίζουν ότι θα βρουν μια κάποια απασχόληση μέσα στα επόμενα δέκα και πλέον χρόνια, με τους όρους βέβαια που προβλέπει η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων σε όλη την ΕΕ που βαθαίνει. 

Να, λοιπόν, ποιος παραπέμπει στη «Δευτέρα Παρουσία» την προσδοκία των ανέργων για ένα μεροκάματο, επιβεβαιώνοντας ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή ούτε σε ανάπτυξη ούτε σε κρίση.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου