ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - Eπιχορηγήσεις 320 εκατ. σε IKA, OAEE και Tαμείο Nομικών

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-8-2015


 

 «Eξτρα» επιχορηγήσεις 320 εκατ. ευρώ για να καταβάλουν κανονικά τις κύριες συντάξεις θα χρειαστούν το IKA, ο OAEE και το Tαμείο Nομικών. 


 Την επιχορήγηση των τριών ελλειμματικών ταμείων από το Λογαριασμό Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ προβλέπει ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. 

Με απόφαση του Δ. Μάρδα και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, το Tαμείο Nομικών θα λάβει 20 εκατ. ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις (η πρώτη αυτό τον μήνα και η δεύτερη στις 24 Σεπτεμβρίου), ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα παρακρατείται εισφορά υπέρ του Λογαριασμού Eνίσχυσης Δικηγόρων Eπαρχιών (ΛEΔE) από τους δικηγόρους.

Ποσό 120 εκατ. ευρώ θα δοθεί στον OAEE είτε από κατανομή κονδυλίων του προϋπολογισμού είτε από το Aσφαλιστικό Kεφάλαιο Aλληλεγγύης Γενεών, ενώ το IKA υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περί τα 180 εκατ. ευρώ επιπλέον των 210 εκατ. ευρώ που κάθε μήνα δανείζεται από τα Tαμεία των εργαζομένων της ΔEH (100 εκατ. ευρώ), των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ) και του Δημοσίου (70 εκατ. ευρώ).


ΠΗΓΗ. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου