ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πρόωρες εκλογές προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας - 'Αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω στην κρίση σας όσα έκανα'

ΠΕΜΠΤΗ 20-8-2015





"Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα", είπε στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος προανήγγειλε πρόωρες εκλογές

 



Με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητά την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε αναφέροντας πως όλα όσα πετύχαμε ήταν εξαιτίας της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού, την οποία ζητά να έχει και στη συνέχεια. 


"Σήμερα, αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 23 δις εκατ ευρώ" σημείωσε και συμπλήρωσε πως "η οικονομία θα αναπνεύσει, η αγορά θα βρει ένα ρυθμό". 

Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε πως υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος και είπε: "Δεν πρόκειται για το τέλος, αλλά μπορεί να αποδειχτεί η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης".  

Δεν πετύχαμε τη συμφωνία του θέλαμε

"Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που θέλαμε. Σε αυτή τη μάχη κάναμε υποχωρήσεις. Φέραμε μια συμφωνία που στους δεδομένους συσχετισμούς, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει. 

Αυτή τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε, αλλά θα δώσουμε τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές τις συνέπειες" είπε. 

Αναφέρθηκε στην αποτροπή των οριζόντιων περικοπών και μίλησε για τα πλεονεκτήματα του τρίτου μνημονίου. "Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εγκεκριμένη τριετή συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 

Μας ζητούσαν άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, ιδιωτικοποίηση του ΑΣΜΗΕ και της μικρής ΔΕΗ. Τα παραπάνω δεν έγιναν αποδεκτά. 
Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και η αποτροπή της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι ο ακλόνητος στόχος μας και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε" σημείωσε. 

Στη συνέχεια μίλησε για την υγεία όπου όπως είπε δεν υπάρχει εισιτήριο των 5€, ενώ προχωρά η πρόσληψη 4.500 εργαζόμενων μέσω ΑΣΕΠ. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μικρότερα πλεονάσματα από εκείνα που προβλέπονταν στο παρελθόν. "Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι στο αγγλικό δίκαιο, η χώρα διατηρεί προνόμια και ασυλίες που προστατεύουν την δημόσια περιουσία" συμπλήρωσε. 

"Κερδίσαμε έδαφος, αλλά δεν πετύχαμε όσα προδοκούσαμε"


ADVERTISEMENT
"Κερδίσαμε έδαφος, χωρίς να σημαίνει ότι πετύχαμε αυτό που εμείς και ο λαός προσδοκούσε. Αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω στην κρίση σας όσα έκανα. Και τα σωστά και τα λάθη. Υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνησης. 

Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της" 




ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου