ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Είναι Προσωπικό Κίνησης Αμαξοστοιχιών και όχι Υπάλληλοι

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-8-2015


Είναι άλλο ένα από τα συνηθισμένα  βράδια που φτάνοντας στον Ρέντη για την παραλαβή και ετοιμασία του 600 σκέφτεσαι, ότι μπορεί να σου προκύψει (και δεν είναι και λίγα) ώστε να είσαι προετοιμασμένος για όλα. 

Η σύνθεση βγαίνει. 

Η πρώτη καλησπέρα είναι με τους Μηχανοδηγούς. Συμπαραστάτες. Έτσι και αλλιώς σε ένα τρένο με τουλάχιστον 400 άτομα οι τέσσερις μας θα το αντιμετωπίσουμε ότι σοβαρό και να συμβεί.

Καταγραφή των οχημάτων, έλεγχος στους κορσέδες, χειρόφρενα, έλεγχος των βαγονιών, ρεύμα, κλιματισμός, φώτα. Ο επισκέπτης στην θέση του. Πόρτες, πέδη και όλα είναι έτοιμα. Έχουμε γραμμή μέχρι την Αθήνα, το Ρούφ αργεί.

Φτάνοντας στην Αθήνα παρατηρούμε από τα παράθυρα τον κόσμο που περιμένει. Πολλοί επιβάτες, και όπως συμβαίνει μήνες τώρα αρκετοί από αυτούς είναι μετανάστες. 

Καλησπερίζουμε τον Σταθμάρχη, του δίνουμε τα στοιχεία, μας δίνει υπόδειγμα και περπατάμε την αποβάθρα. 

Μας πλησιάζουν μαζικά. Το βαγόνι 5, το 2 το 8......

Θέλοντας και μη το μάτι πάει στους μετανάστες. Οικογένειες καθισμένες στην αποβάθρα που μπορεί να περιμένουν εκεί για αρκετές ώρες αναμένοντας την ώρα αναχώρησης. Πλησιάζει η ώρα αναχώρησης και οι σφυρίχτρες παίρνουν φωτιά. 

Κάποιοι λίγοι παραμένουν έξω από το τρένο, αλλά και αυτοί κολυμμένοι στα παράθυρα, για ένα τελευταίο νεύμα, ένα φιλί στον αέρα για αυτόν που φεύγει. Ο έλεγχος ξεκινάει αμέσως αλλά θα κρατήσει αρκετή ώρα καθώς δεν είναι και λίγοι αυτοί που μπαίνουν στο τρένο χωρίς εισιτήριο, χωρίς χρήματα κ.α. 

Καθ'όλη την διάρκεια προσέχεις τα πάντα. Μεθυσμένους, τοξικομανείς, ανθρώπους που ψάχνουν να τσακωθούν... έτσι χωρίς λόγο, μετανάστες που συμπλέκονται μεταξύ τους. Το μυαλό είναι παντού. 

Παρεμβαίνεις με τον τρόπο σου. Μιλάς, σε ρωτάνε και απαντάς. 
Προσπαθείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Ξέρεις πως δεν γίνεται αλλά προσπαθείς.

Περνάς τα βαγόνια μην και "πιάνει" κανένα, προσέχεις μην συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο ώστε να παρέμβεις άμεσα. Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν καιαρχίζουν κάποιες γκρίνιες. Η βραδιά κυλάει. Είναι σχετικά ήρεμα, αν και πάντα κάτι συμβαίνει.

Φύλλο πορείας, δελτίο Έλξης συμπληρωμένα. Θα αλλάξουμε με το προσωπικό του 601. Ανταλλάσσουμε  χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο τρένο και αναχωρούμε. 
Μία από τα ίδια. 
Στάσεις, σινιάλα ότι προβλέπει ο Κανονισμός. 

Έτσι και αλλιώς έχει φτιαχτεί για να δίνει τις όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις σε ότι και να συμβεί. Και είμαστε εκπαιδευμένοι σε αυτό. 
Έχουμε και την εμπειρία πλέον. Σε όλους έχουν συμβεί τόσα που έχουν την ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν ότι περιστατικό και αν τους συμβεί. 

Φτάνουμε στην Αθήνα και βλέπουμε το πρώτο φώς της μέρας που έρχεται. Ευχαριστημένοι που όλα πήγαν καλά. Περιμένοντας το επόμενο δρομολόγιο. 

Με τις ελλείψεις και άλλα πολλά. 

Είμαστε αυτοί όμως που διαβεβαιώνουμε τους πάντες πως τα τρένα θα κινούνται από το Προσωπικό Κίνησης Αμαξοστοιχιών και όχι από υπαλλήλους.




ΠΗΓΗ. ek-kinisi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου