ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τους πουλάμε όπλα και παράγουμε πρόσφυγες - Εχουμε να κάνουμε με μια ανθρωπιστική καταστροφή

ΤΡΙΤΗ 25-8-2015




Οι πρόσφυγες δεν εγκαταλείπουν τις χώρες τους για πλάκα. Θα πρέπει να εκδώσουμε ανθρωπιστική βίζα. Να παράσχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους νόμιμη πρόσβαση στην Ευρώπη πρότεινε η Γερμανίδα βουλευτής του Die Linke Ανέτ Γκροτ, η οποία επισκέφθηκε, χθες, την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, στο ύψος της Ειδομένης, και είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Η Γερμανία, είπε η Γκροτ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων. Καταστρέφουμε, λοιπόν, με τα όπλα μας χώρες […] Ας δούμε την Υεμένη. 
Είναι η επόμενη χώρα, όπου παράγουμε πρόσφυγες. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Η Σαουδική Αραβία αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Γερμανία και όλο αυτό είναι μια τρέλα. 

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω πως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες και να σταματήσουμε τις εξαγωγές όπλων κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το συζητήσουμε εκτενέστερα, δημόσια κατέληξε η Γερμανίδα πολιτικός.

Είναι ντροπή και μένω άναυδη από το γεγονός ότι αναγκάζουμε τους ανθρώπους αυτούς να στραφούν προς τη θάλασσα, να διασχίσουν επικίνδυνα σύνορα και να περπατήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα, συμπλήρωσε.


Άδικη η μεταχείριση προς την Ελλάδα

Η Ανέτ Γκροτ στις δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ, θεωρεί πως η μεταχείριση προς την Ελλάδα είναι άδικη και εξέφρασε τον σεβασμό και τον θαυμασμό της προς τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες.

Είναι πολύ άδικη η μεταχείριση προς την Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί τη χώρα σας πολλές φορές κι έχω πάει και στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. 


Είδα φοβερά πράγματα και πάντα πίεζα την κυβέρνηση της δικής μου χώρας να στείλει η ίδια και η ΕΕ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα προκειμένου να μπορέσει να παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες. 

Κοιτάξτε εδώ, είναι κυρίως εθελοντές αυτοί που μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα στους πρόσφυγες, υπογράμμισε η Γερμανίδα βουλευτής.

Είναι γνωστό. πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και παρ’ όλα αυτά εγώ εκφράζω τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου προς τον ελληνικό λαό που πραγματικά υποδέχεται τους πρόσφυγες και νοιάζονται γι’ αυτούς.

Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες
 
Σε ό,τι αφορά τη χώρα της, τη Γερμανία, και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από διάφορες πλευρές για τον αυξημένο αριθμό των αιτούντων άσυλο, λόγω του έντονου μεταναστευτικού κύματος, η Ανέτ Γκρος ξεκαθαρίζει τα πράγματα: 

Όλο λένε ότι έχουμε κατακλυστεί.
 Μπορείς να δεις το κύμα των προσφύγων. Δεν ήταν κάτι που συνέβη ξαφνικά στη Γερμανία. 
Αλλά οι αρχές μας ήταν εν υπνώσει και δεν φρόντισαν να φτιάξουν κέντρα υποδοχής για τους πρόσφυγες. Και τώρα τρέχουμε για να βρούμε λύσεις.

skopia migrants5

Θεωρεί δε, πως η Γερμανία, ως μία από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, που έχει υπογράψει το πρωτόκολλο της Γενεύης, έχει καθήκον, όπως και κάθε άλλη χώρα της ΕΕ που έχει υπογράψει την ίδια συνθήκη, να φροντίσει για τους πρόσφυγες.

Ταραχές στη Γερμανία

Εν τω μεταξύ στην περιοχή της Δρέσδης η αστυνομία συγκρούστηκε με ακροδεξιούς και παραστρατιωτικούς προκειμένου να επιβάλλει την τάξη. Οι ταραχές ξεκίνησαν από τη διαμαρτυρία των τελευταίων έξω από ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων.

germany

Σύμφωνα με μαρτυρίες φωτογράφου του πρακτορείου Reuters τουλάχιστον 200 στρατιώτες ενεπλάκησαν το Σάββατο με τις αστυνομικές δυνάμεις, τραυματίζοντας 31 από αυτούς. 

Οι στρατιώτες ήταν εμφανώς μεθυσμένοι και πέταγαν μπουκάλια και αυτοσχέδια εκρηκτικά στην αστυνομία, ενώ κάποιοι από αυτούς φώναζαν Hail Hitler. 
H αστυνομιά φοβούμενη νέες επιθέσεις έχει δημιουργήσει μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από το Κέντρο.



ΠΗΓΗ. nostimonimar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου