ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι μεγάλες επιπτώσεις στη συνταξιοδότηση μετά τις 14 Αυγούστου

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-8-2015



Αναδημοσίευση απο ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ

 
Άρχισαν να φαίνονται οι επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού (στηρίχτηκε απο 222 βουλευτές των  ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ) στον κλάδο μας. 
 
 
 
Οι μεγάλες επιπτώσεις αφορούν την  ομάδα συναδέλφων που ηλικιακά δεν έχει βρεθεί στο 58ο έτος είναι ασφαλισμένοι πριν το 1983 και συμπλήρωναν 35 χρόνια υπηρεσίας μετά τις 14 Αυγούστου. 
 
Αυτό που ισχύει για την περίπτωση αυτή, όπως μέχρι σήμερα έχει τουλάχιστο ερμηνευτεί απο τις αρμόδιες υπηρεσίες και βάση με τον Νόμο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου , είναι ότι οι ασφαλισμένοι πριν το 1983 που συνταξιοδοτούνταν με 35 χρόνια άνευ ορίου ηλικίας, πλέον θα συνταξιοδοτούνται με αρχικό όριο ηλικίας τα 58 χρόνια στα οποία θα προστίθενται 1 εξάμηνο για κάθε χρονιά ή εξάμηνο.
 
Δηλαδή αν κάποιος σήμερα είναι 56 χρονών και συμπληρώνει 35 χρόνια μέχρι το τέλος του 2015 θα συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 58.5 ετών. 
Επιβαρύνεται με άλλα 2.5 χρόνια.
 
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Νόμος αλλάζει ΜΟΝΟ με Νόμο, ενώ οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι που αναμένουμε μέχρι τέλος του μηνός θα καθυστερήσουν λίγο γιατί χαμός πραγματικά γίνεται και με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
 
ΔΕΝ θίγονται όσοι είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης πριν τις 14 Αυγούστου ενώ οι μεγάλοι σε ηλικία συνάδελφοι (άνω των 58) θα αντιμετωπίσουν μικρότερες επιπτώσεις.
Εμείς θα το ξαναγράψουμε. 
 
Το νέο ασφαλιστικό, που εισάγει και τον όρο του προσδόκιμου ζωής είναι μοναδικό σε αγριότητα απέναντι σε εργαζόμενους που έχουν εργαστεί σκληρά για πολλά χρόνια.
Μετά τις  εκλογές το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτών των διατάξεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου